Sunday, April 29, 2012

عزیزان دل برادر همیشه علمای اهل قم و بیت رهبری بر نوع استفاده از شبک های اجتماعی از نظیر فیسبوک و تویتیر و امثال هم باهم اختلاف نظر داشتن ولی گویا الان بر سر این قضیه به اجماعی بر این مسئله رسیدن و از مباح بودن آن به حلال بودن آن در شرایط خاصی می توانند از آن استفاده کنند . بنده نظر شما رو به حکم صادره از طرف بیت رهبری در این رابطه جلب میکنم :


متن استفتاء و پاسخ مقام معظم رهبری درباره «فیس ‌بوک» در ذیل آمده است.
متن سؤال:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
آیت‌الله خامنه‌ای
با سلام و احترام

با توجه به اینکه وب‌سایت فیس بوک در ایران فیلتر شده است، آیا ورود به چنین سایتی صرفا برای ارتباط با دوستان و بدون هیچ فعالیت سوء علیه منافع ملی جمهوری اسلامی اشکال دارد؟ با تشکر
متن جواب:
باسمه تعالی
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
به‌طور کلی اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود، جایز نیست والا مانعى ندارد.
موفق و مؤید باشید.

توضیح: حکم بالا در شکل فتوا بیان شده است یعنی تشخیص مصداق به عهده مکلف گذاشته شده است و تنها به بیان حکم کلی بیان شده است؛ تشخیص اینکه آیا این شرایط در مورد فعالیت در فیس بوک صادق می‌باشد یا خیر به عهده مکلفین گذاشته شده است.
نکته‌ای که در حکم بالا مشخص است این است که در صورتی که این فعالیت موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست در حالی که ماهیت شبکه‌های مجازی بر پایه جمع‌آوری اطلاعات می‌باشد و هر‌چه استفاده‌کنندگان آن بیشتر باشند و در استفاده از آن محدودیت کمتری برای خویش قائل باشند اطلاعات بیشتری را برای این شبکه‌های اطلاعاتی فراهم می‌کنند و در نتیجه منجر به تقویت دشمنان می‌شود.
به نظر می‌آید این حکم نه حرام بودن مطلق فعالیت در این سایت را می‌رساند و نه جایز بودن آن را اثبات می‌کند بلکه به نوعی فیمابین است. به هر حال تشخیص مصداق این حکم به عهده‌ی خود شماست.
همشهری


حالا من به عنوان نماینده تام الختیار علما در فیسبوک و الباقی شبکهای اجتماعی دیگر به شما میگویم استفاده کنید ولی به احکام شرعی هم پایبند باشید که به گناه آلوده نشوید . وسلام و علیکم


No comments:

Post a Comment